Председателят на бъдещата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен обеща

...
Председателят на бъдещата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен обеща
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обеща нов пакет на ЕС за миграцията през първата половина на 2020

Председателят на бъдещата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание скоро да постави завършек на безизходицата в договарянията за политиката за леговище на Европейски Съюз с ново предложение, съобщи EurActiv. Очаква се нейната Комисия да показа новия пакет за миграцията през първото или второто тримесечие на 2020 година

" Нашата цел би трябвало да е да станем модел за метод, по който миграцията да се ръководи стабилно и с човечен метод, само че дейно ", сподели Фон дер Лайен.

Европейски Съюз е разграничен от години за промяната на настоящето Дъблинско съглашение. През декември 2018 година Еврокомисията съобщи, че диалозите за измененията са се провалили и пренасочи напъните си към финансиране на отбранителни ограничения в идващия бюджет на Европейски Съюз.

В петък финансовите министри на Европейски Съюз се споразумяха европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс да получи нови 10 хиляди чиновници до 2027 година

Западните Балкани

Фон дер Лайен изрази отчаяние, че започването на договаряния за присъединение с Албания и Северна Македония се е провалило в Европейския съвет през октомври. Тогава Франция, Дания и Холандия блокираха началото на процедурата.

" Твърдо имам вяра, че е от оптимално стратегическо значение да свържем, Балканите колкото може по-тясно с Европейски Съюз ", акцентира тя, обещавайки до началото на диалозите да посвети силата си на развиването на взаимни планове, тъй че двете страни да не губят вероятността за присъединение. " В противоположен случай други страни ще запълнят вакуума ", добави Фон дер Лайен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР