Председателят на автомобилния клъстер в България и бивш президент Росен

...
Председателят на автомобилния клъстер в България и бивш президент Росен
Коментари Харесай

Плевнелиев към министър Кирил Петков: Много съм горд с вас |

Председателят на автомобилния клъстер в България и някогашен президент Росен Плевнелиев изрече голяма признателност на министъра на стопанската система Кирил Петков за работата му по привличането на немския производител на електроавтомобили e.GO в България.

Днес бе подписан меморандумът за построяването на цех за произвеждане на е-коли в Ловеч.

" Никога не съм си представял, че единствено за пет седмици един министър, освен това от служебно държавно управление, може да свърши толкоз доста работа за реализацията на една такава инвестиция. Много съм горделив с вас ", сподели Плевнелиев.

Цялото слово на някогашният президент бе доста прочувствено. Той изрече и признателност на управлението на автомобилния клъстер и на предприемача Кирил Домусчиев, чийто е теренът, на който ще бъде построен немският цех.

Преди него прочувствен бе и немският дипломат Кристоф Айхорн. Той дефинира инвестицията в Ловеч като " супер яка ".

Икономическият министър Кирил Петков пък бе безапелационен, че ще продължи да работи за това немският вложител да не се сблъсква с никаква корупция както на общинско, по този начин и на държавно равнище. 

" Ще работя за нулева корупция, без значение в каква роля. Дори и като елементарен жител мога да го върша ", сподели той.

Петков уточни и че всички бонуси от страна на страната към вложителя са структурирани по този начин, че те да бъдат употребени едвам откакто започва производството.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР