Председателят на Асоциацията на оранжерийните производители в България Велин Георгиев

...
Председателят на Асоциацията на оранжерийните производители в България Велин Георгиев
Коментари Харесай

25 браншови организации искат незабавното отстраняване на министъра на земеделието

Председателят на Асоциацията на оранжерийните производители в България Велин Георгиев упрекна земеделският министър, че преследва персоналните си бизнес ползи и употребява поста си за това. 

25 браншови организации желаеха в отворено писмо до премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел незабавното му премахване от поста, както и заплашиха с всеобщи блокади, само че от 13 февруари.

Представителите на браншовите организации, обединени в Инициативен комитет, не се разграничават от започващите през днешния ден митинги, само че считат, че времето за обидни пазарлъци и обещания е изчерпано. Затова те дават период от една седмица – оставката на земеделския министър да бъде реалност.

" Вътев не може да се оправи с това министерство и със дилемите ", казва Председателят на Асоциацията на оранжерийните производители Велин Георгиев и упрекна земеделският министър в гонене на персонални ползи и непозволени дейности.

" Той се интересува единствено от това какво ще предлага във веригите. Навсякъде се популяризира неговата компания. Той е най-големият зърнар в Габровска област. В момента обработва над 50 000 декара по наши данни. Тази година желае да разпредели някакви пари, които не са гласувани в бюджета. Ще ги дава на зърнарите. Започва да се бърка там, където има ползи ", разяснява той.

 Земеделската политика през последната година е ориентирана против земеделците, множеството от които са на ръба на банкрута, добави Велин Георгиев.

" За това взехме решение до 11 февруари, в случай че не му бъде поискана оставката от премиера и вицепремиера, на 13-и ще стартират стачки в цялата страна ", заключи той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР