Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил

...
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил
Коментари Харесай

Васил Велев: Обществото е много болно, щом заклеймява Симеонов

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев отбрани изявлението на вицепремира Валери Симеонов, че майките на деца с увреждания са " кресливи дами с сякаш заболели деца ".

„ Когато в XXI век в Европа неизлечимо заболели деца се употребяват като копие или като знаме, и то под одобрителните възгласи на част от публиката, а тези, които споделят, че това не е вярно, биват заклеймявани, това за нас приказва, че обществото е доста болно ”, сподели той в ефира на БТВ във връзка митингите против вицепремиера.

Според Велев обществото има право на митинг, само че " една група хора не може да счита, че би трябвало да уволнява и назначава, да избира и да подменя вота на хората ".

По думите му едни предварителни избори значат страната да не работи най-малко половин година. " И това се отразява неприятно и на самите тези хора ", добави той. Председателят на АИКБ акцентира, че в случай че кабинетът падне, няма по какъв начин да бъдат признати законопроектите, за които упорстват майките.  

" Ние застъпваме тезата, че в една демократична система органите за ръководство се избират на съответните избори ", сподели още той.

Самите протестиращи майки пък подчертаха, че не желаят държавното управление да пада, а само Симеонов да подаде оставка. " Не сме поставили тези грозни думи в устата на Валери Симеонов. Искаме да си поеме отговорността ", сподели една от протестиращите майки пред БТВ. 

По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов разгласи, че в случай че изиска " силово " оставката на Симеонов, ще се " счупи цялата структура " и държавното управление ще падне. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР