Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и директорът

...
Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и директорът
Коментари Харесай

Изложбата “Право и справедливост“ гостува в Съдебната палата на Бургас

Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и шефът на филиала на Националната художествена академия в Бургас проф. Георги Янков откриха изложбата " Право и правдивост “ във фоайето на Съдебната палата на града. 

Четирима от най-изявените български плакатисти - проф. доктор Иван Газдов, проф. Георги Янков, проф. доктор Николай Младенов и Милена Абанос  са дали свои произведения по тематиката " Право и правдивост “.

Апелативен съд – Бургас продължава традицията да отваря вратите си за просвета и изкуство в празничния месец декември. Тази година самодейността се осъществя взаимно с НХА – филиал Бургас и за откриването е определена датата на Международния ден за отбрана правата на индивида – 10 декември.

" С това  събитие приветстваме с добре пристигнали в нашия град  на управление, преподаватели и студенти от Националната художествена академия Филиал – Бургас “, съобщи при откриването арбитър Деница Вълкова.

От своя страна шефът на НХА –Бургас проф. Янков напомни историята на изложбата и европейските градове в които е показвана.

Плакатите са  изложени за първи път в Социалния съд на град Потсдам, столица на провинция Бранденбург, Германия. Експозицията е гостувала в правосъдните здания на Тунис и Дюселдорф, в Берлин, Мюнхен и в грузинската столица Тбилиси.

На откриването участваха ръководителя т на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова, съдии от Апелативен и Окръжен съд, Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Калоян Калоянов,  шефът на Затвора Бранимир Мангъров, ръководителят на Адвокатски съвет при БАК адв. Христофор Кондев, секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев, правосъдни чиновници.

Събитието бе почетено от Генералния  консул на Република Турция в Р България със седалище Бургас Нурай Иньонтепе, проф. Николай Младенов, един от създателите –плакатисти, както и от преподаватели и студенти от НХА – Бургас.

20 са обществените плакати, които украсяват фоайето на бургаската Темида. Изложбата ще остане в Съдебната палата до края на месец януари 2019 година.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР