Председателят на антикорупционната комисия в парламента и член на НФСБ,

...
Председателят на антикорупционната комисия в парламента и член на НФСБ,
Коментари Харесай

Борис Ячев: Комисията по хазарта е проспала спазването на закона

Председателят на антикорупционната комисия в Народното събрание и член на НФСБ, Борис Ячев, бе посетител в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Политикът разяснява тематиката за импортираните ремонти в Закона за хазарта, написа Novini.bg.

Припомняме, предходната седмицата на съвещание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси с 11 гласа " за " бе признат на първо четене импортирания от Симеонов Проектозакон за промени в Закона за
хазарта. Те бяха подкрепени от ръководещите, а Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи взеха решение да се въздържат. С измененията се не разрешава организирането на хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз. Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор “ след приемане на съответния лиценз. Проектозаконът дава опция в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чиито лицензи ще бъдат прекъснати, са длъжни да учредят в интерес на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.

Тази седмица ще внесем сигнал до КПКОНПИ и  ще желаеме да бъде тествано имущественото положение на членовете на Държавната комисия на
хазарта. Ще бъде тествано дали заявеното от тях имущество дава отговор на техните доходи, сподели Ячев. По думите му несъмнено има проблеми в активността на комисията по хазарта.

“Не мисля, че този спор, чисто бизнес спор, е в основата на тази обстановка, която сега има към хазартния бизнес и Закона за харзата. Идеята за тези промени в закона пристигнаха още през 2018 година. Още тогава обмисляхме концепцията за последователно въвеждане на по-сериозна държавна регулация.
Това е концепция, което е отлежала във времето ”, съобщи Борис Ячев.

На въпрос нарушен ли е законът, той съобщи, че комисята по
хазарта би трябвало да уеднакви ставката - или 15%, или 20%. Ако приемем, че фактически има двойнственост, държавната комисия  по хазарта е проспала спазването на закона, сподели той.

По думите му държавната комисия не е следила деликатно спазването и на други условия на закона - да вземем за пример местоположението на
казината.
Той съобщи още, че в случай че се вкара държавна регулация на една част от хазартния бизнес - лотарийните игри - тогава на институцията Български състезателен тотализатор ще се даде опция да се развива в по-голям мащаб.

Той разяснява още, че не е левскар, само че подръжните на тима и членовете на фенските организации, са чули това, което страната има да им каже от устата на премиера Бойко Борисов.

“Самите фенски клубове не са единни в позицията си, само че тонът е спокоен, всички се оповестиха срещу “модела на бащицата ”, от чието положение зависи бъдещето на подобен тим като Левски ”, съобщи Ячев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР