Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров излезе с позиция в

...
Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров излезе с позиция в
Коментари Харесай

Цацаров за Осемте джуджета: Повече внушения, отколкото факти

Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров излезе с позиция в своя отбрана след публикуването на четвъртата и последна част от следствието на Антикорупционния фонд, озаглавено "Осемте джуджета ", в което е упоменато и неговото име.

От изнесените от АКФ данни излиза наяве, че: „ Един правосъден протокол ни разкрива още нещо. От съвещанието на Специализирания углавен съд за разглеждане на поисканото задържане на Явор Златанов по обвиняванията в присъединяване в ОПГ и изнудване на татко му е видно, че скоростното деяние на прокуратурата евентуално стартира още след първата среща в „ Осемте джуджета “. И както се твърди на съвещанието, с подписа на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. Нека да повторим – документираната в смс-ите на Златанов среща е на 27 юни2019 година, а в правосъдния протокол категорично е записано, че на 28 юни тогавашният основен прокурор Цацаров разпорежда сливане на няколко преписки по случая и изпращането им за следствие на Национална следствена служба “.

В позиция на Цацаров, публикувана посредством пресцентъра на КПКОНПИ, се споделя, че този текст съдържа повече внушения, в сравнение с обстоятелства.

"Моят автограф стои под стотици такива постановления, както и под други актове, издаването на които е пълномощие по закон на всеки основен прокурор. За всеки от тези актове, в това число и във връзка с упоменатото разпореждане за възлагане, съм спазил наредбите на закона ", прецизира някогашният основен прокурор.

По думите му всяка неправителствена организация и всяка медия има право на своя позиция и независимост на изразяването й. Необходимо е обаче това да става без внушения и след поднасяне на обстоятелствата такива, каквито са, а не такива, каквито би трябвало да наподобяват съгласно създателите им и техните идейни и финансови спонсори. В противоположен случай обстоятелствата се подменят с комфортни за конюнктурата на деня внушения, а опитът за общественото им показване - с клюка.

Историята "Осемте джуджета " е за нелегално завладяване на частен бизнес посредством прокуратурата. И Илия Злaтaнoв, който е мaжoритaрeн coбcтвeник нa групa компании ”Изaмeт”, нaй-гoлeмият прoизвoдитeл нa асанcьoри в Бългaрия, един багажник злато и 500 000 евро в брой.

Днес заводите за асансьори на "Изамет " в Дупница и София се охраняват от частната компания "Делта гард ", които не позволяват Илия и Явор Златанови в тях. Като невписан шеф на сдружението се загатва млад боксьор, обвързван със брачната половинка на Петьо Петров - Любена Петрова.

Още по тематиката:

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР