Председателят на (анти)българското Национално движение Русофили Николай Малинов е бил

...
Председателят на (анти)българското Национално движение Русофили Николай Малинов е бил
Коментари Харесай

”Културно” събитие: Владимир Путин награди обвинения в шпионаж лидер на движение ”Русофили”

Председателят на (анти)българското Национално придвижване ”Русофили ” Николай Малинов е бил награден с медал ”Дружба ” от съветския президент Владимир Путин.
Днес в Москва се е състояла публична гала за връчване на отличие, което са дава за специфични заслуги в укрепването на мира, дружбата, съдействието и взаимното съгласие сред народите, съобщи Българска телеграфна агенция. Повод е бил неотдавна измисленият съветски празник 4 ноември - Ден на националното единение.

В тържественото си слово по случай празника Путин е декларирал, че " руснаците могат да решат всичките си проблеми единствено когато са единни ".

В Деня на националното единение Русия празнува прогонването на полските нашественици от Москва под управлението дворяните Кузма Минин и Дмитрий Пожарский. През през 1612 година Минин и Пожарски оглавяват въстание, което поставя завършек на десетилетни безредици в страната.

Сутринта стана известно, че основният прокурор Сотир Цацаров е сезирал Инспектората на Висшия правосъден съвет за непозволени дейности от арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд.

Причината е, че съдията е дал позволение на ръководителя на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов да пътува в чужбина за присъединяване в " културни събития ".

С разрешението си въпросният арбитър е пренебрегнал заковоните разпореждания, които повеляват пуснатият на независимост под парична гаранция Н. Малинов в началото да изиска позволение от наблюдаващия прокурор.

В прорез със закона Малинов се е обърнал напряко към съда.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР