Председателят на Американската комисия по ценните книжа и борсите Гари

...
Председателят на Американската комисия по ценните книжа и борсите Гари
Коментари Харесай

Американската комисия по борсите поиска повече контрол над криптовалутите

Председателят на Американската комисия по скъпите бумаги и тържищата Гари Генслър е изпратил писмо до сенатори в Съединени американски щати, в което упорства за повече власт и принадлежности, с цел да упражнява повече надзор над бранша на криптовалутите, съобщи Блумбърг. Сред сенаторите е Елизабет Уорън, която към този момент няколко пъти обърна внимание, че секторът на виртуалните валути би трябвало да бъде по-строго контролиран.

Генслър желае повече запаси, а също по този начин и пълномощия да разпише нови регулации, които да станат наложителни за тържищата за криптовалути, както и за новия вид платформи за децентрализирани финанси DeFi.

“Трябват ни повече запаси, с цел да стопираме транзакции, артикули и платформи, които заобикалят регулаторните условия “, разяснява Генслър.

В по-ранни негови мнения излиза наяве, че спомагателните регулации ще важат на първо място за така наречен „ постоянни койни “. Това са криптовалути, които имат за цел да поддържат закрепен курс към $ и чиито създатели настояват, че съумяват да вършат това въз основата на огромни запаси. В последните месеци обаче излиза от ден на ден информация за един от водещите постоянни койни – Tether – че може би запасите му са доста по-малко в сравнение с се твърди, което слага под риск вложителите, които държат такива активи. Ежедневно с Tether се вършат покупко-продажби надхвърлящи 100 милиарда $, като главната му изгода е понижаването на разноските при влизане или излизане от договорка за други криптовалути.

Успоредно с това една от най-големите американски тържища за криптовалути Coinbase стана обществена компания през април тази година. Нейната пазарна капитализация сега се прави оценка на 56 милиарда $, като огромния интерес към борсата накара  и други сходни платформи – като Kraken и Binance да разгласят, че приготвят листване. Това обаче докара до спомагателен интерес от страна на регулаторите в страната.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР