Председателят на Агенция “Пътна инфраструктура Светослав Глосов подаде оставка след

...
Председателят на Агенция “Пътна инфраструктура Светослав Глосов подаде оставка след
Коментари Харесай

Дончо Атанасов поема поне временно АПИ

Председателят на Агенция “Пътна инфраструктура ” Светослав Глосов подаде оставка след среща при Бойко Борисов. Премиерът сутринта повика в Министерския съвет управлението на пътната организация и районното министерство за отчет по отношение на винетките и тол системата. След диалога Борисов е изискал оставката на Глосов, който я е подал.

На срещата министър председателят остро е разкритикувал организацията по въвеждането на винетките и е изискал вдишване на политическа отговорност, сподели след съвещанието на кабинета районният министър Петя Аврамова. Тя разясни, че няма да се удължава дадения гратисен интервал до 15 януари, в който водачите няма да бъдат глобявани за липса на винетка.

“След диалога с премиера реших, че би трябвало да се поеме по-голяма отговорност от тази от предходната седмица. Каквото съм могъл, съм направил. Нищо неприятно към премиера, в противен случай, той постъпи както би трябвало ”, съобщи Глосов.

В събота Борисов в профил от служба Антон Антонов – шеф на Националното тол ръководство в АПИ, Радослав Николов – консултант на министър Аврамова, и Веселин Давидов – член на УС на АПИ.

Начело на пътната организация най-малко краткотрайно застава Дончо Атанасов, който единствен остава от Управителния съвет на организацията. От края на 2016 година до юни 2018 година Дончо Атанасов беше началник на АПИ.

За нов шеф на организацията може да бъде определен и народен представител от транспортната или районната комисии в Народното събрание, считат от сектора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР