Председателят на АБВ-София Христо Колев алармира за изсичане на гора

...
Председателят на АБВ-София Христо Колев алармира за изсичане на гора
Коментари Харесай

Сигнал за изсичане на гора и строеж на жилищен комплекс във Витоша

Председателят на АБВ-София Христо Колев сигнализира за изсичане на гора и градеж на жилищен комплекс в планината Витоша. Пред медиите той дефинира това действие като закононарушение против природата.

„ В село Бистрица, или във вилна зона „ Бистрица “ са изсечени десетки декари гора в подножието на планината. В момента мястото е терен, строителна площадка. Подчертавам, че не става въпрос за противозаконен градеж. Откъде върша тези заключения. Мястото е заградено с ограда, има си табелка, на която си написа кой е възложителят, строителният контрол и всички нужни реквизити “.

Проучването на Колев сочи, че на въпросното място се строи жилищна постройка.

„ След като не е нелегално, тези позволения, са подписани от някого. Не от една, а от много институции. Съгласувано е и дадена зелена светлина. Ние от АБВ желаеме да попитаме - по какъв начин е допустимо да се строи в планина Витоша? Презастроиха Черноморието, огромните градове, сега потеглят да се строят жилищни комплекси в самите планини “.

Христо Колев сподели също, че столичната организация на Политическа партия АБВ ще изиска среща с кмета на „ Панчарево “, както и със столичния кмет и с основния проектант на София.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР