Председателят на АБВ Румен Петков за пореден път се срещна

...
Председателят на АБВ Румен Петков за пореден път се срещна
Коментари Харесай

Румен Петков пак при Митрофанова, възмутен от ``претенциите`` България да не ползва руски газ -

Председателят на АБВ Румен Петков за следващ път се срещна с съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова. Двамата са разискали връзките сред България и Русия, а Петков е отбелязал нуждата от тяхното нормализиране, както и от гаранции за пълноценната работа на дипломатическите задачи на двете страни.

" Отчитаме, че в България има огромна съветска диаспора и е належащо да се подхващат всички ограничения, с цел да могат да бъдат поддържани документите на съветските жители в цялостна безупречност, съгласно нашето и съветското законодателство ", декларирал Румен Петков, представен в прессъобщение от АБВ.

Председателят на АБВ подчертал кардиналната позиция на партията по нуждата от възобновяване на нашата консулска работа в Екатеринбург и опцията за обикновено действие на генералните съветски консулства във Варна и Русе, както и на посолството в София.

По думите на Румен Петков задачата на България в Русия би трябвало да бъде попълнена по най-бързия метод предвид на гарантиране на ограничавания туристически поток.

Румен Петков е на мнение, че започването на диалози с " Газпром износ " е наложително и че би трябвало да се разрешат гаранции за осъществяване на контракта сред двете страни и стъпки, които да защитят, както интереса на съветската енергетична компания, по този начин и българския интерес. Според Петков по този начин ще се подсигурява, че " Газпром износ " няма да подхваща наказания за неполучени от " Булгаргаз " размери.

По време на диалога си с Митрофанова Румен Петков е изразил отвращение от несъответстващото държание на някои от европейските водачи и претенциите България да не употребява съветски газ , като се е аргументирал, че по този начин " се финансира интервенцията в Украйна " - написа в прессъобщението.

Според водача на АБВ сходен вид " двойни стандарти разрушават доверието към Европа " да отстоява истината и да се бори за личния си интерес. Той дефинира като безочливост апелите на украинските президент и дипломат да не купуваме съветски газ, и съобщи, че " в този миг Украйна транзитира синьо гориво ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР