Председателят на АБВ Румен Петков настоя за съвместни действия на

...
Председателят на АБВ Румен Петков настоя за съвместни действия на
Коментари Харесай

Румен Петков иска ДАНС да разследва заедно с ФСБ има ли българска следа по взривения Кримски мост

Председателят на АБВ Румен Петков настоя за взаимни дейности на ДАНС и Федералната работа за сигурност на Русия за определяне на истината по оповестеното за българска диря по взривения Кримски мост, оповестиха от партийния пресцентър.

" Дали камионът бомба, който унищожи оборудването, е тръгнал от България, може да бъде открито при взаимна работа на ДАНС и ФСБ ", безапелационен е Петков и напомни, че през 2007 година самият той подписа контракт за съдействие и информативен продан с шефа на Федералната работа за сигурност на Русия ген. Николай Патрушев. Председателят на АБВ настоя президентът Румен Радев да реализира надзор по въпроса върху ДАНС, тъй като въз основата на този контракт, би трябвало да се подсигурява осведомителният продан и да бъде предпазено името на България.

" Този въпрос би трябвало да получи своя явен и безапелационен отговор, защото в противоположен случай върху страната ни се слага клеймо и бива въвлечена в спор, който ще тежи десетилетия напред ". В пост във фейсбук Румен Петков настоя да бъде предпазен националния интерес на България:

" В края на февруари излязохме с декларация, че е належащо неотложно да бъдат прекратени военните дейности сред Русия и Украйна и да се откри дипломатическо решение на въпроса. Участието на България в този спор е жестоко посягане върху нашите национални ползи и нашата национална сигурност. Ние изпуснахме опцията да бъдем посредник, само че в този момент не трябва да позволяваме директното присъединяване на България посредством въоръжаване на Украйна или посредством взимане на страна в поддръжка на който и да е. Защото резултатите се виждат от всички. Взривът на моста на Крим несъмнено ще има ответна реакция и тя ще бъде също ориентирана против човешки животи. Твърдението, че камионът бомба е тръгнал от България би трябвало да получи своя явен отговор, включително – с присъединяване на българските специфични служби. През 2007 година аз съм подписал контракт за съдействие и информативен продан с шефа на Федералната работа за сигурност на Русия ген. Николай Патрушев, който контракт, след изваждането на НСС и структурирането на ДАНС, по натурален път отиде в Агенцията за национална сигурност. И просто през днешния ден, въз основата на този контракт, би трябвало да се подсигурява осведомителният продан и да бъде предпазено името на България. Иначе ставаме страна в един спор, който е нездравословен за света. И колкото по-бързо разберем, че нелепите и незаконни изказвания на Фон дер Лайен и Жозеп Барел – че спорът би трябвало да се взема решение на военното поле, толкоз по-добре за остаряла Европа, с цел да не отиде тя в отишлия си свят. Ние би трябвало да разберем, че българският народен интерес е над всичко, паралелно с участието ни в двете фамилии Европейски Съюз и НАТО. Но българският народен интерес би трябвало да ни води във вземането на основните решения, другояче ще станем част от спор, на който Русия и Украйна в миналото ще сложат край, само че ние ще продължим да страдаме десетилетия напред. "

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР