Председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов изрази си разочарование

...
Председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов изрази си разочарование
Коментари Харесай

Рашидов за О'Брайън: Това е груба и агресивна намеса във вътрешните работи на суверенна държава

Председателят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов изрази си отчаяние и отвращение от изявлението на Джеймс О’Брайън - началник на Службата за съгласуваност на глобите в администрацията на президента Джо Байдън.
По-рано през днешния ден американецът се разпореди за дневния ред на новото Народно заседание и за законите, които би трябвало да бъдат признати, като подреди всички партии да одобряват закона за самостоятелен основен прокурор. 

" Освободил съм председателското място в Народното събрание, в случай че е толкоз угрижен, да идва да ръководи. Ако не – да се прибира в Америка и да си взема решение техните проблеми! Никой не го е молил за помощ ", разяснява за ПИК Вежди Рашидов. 

Припомняме, че О‘Брайън е началник на Службата за съгласуваност на глобите в администрацията на президента Джо Байдън. Същият е на 4-дневно посещаване у нас, откакто Министерството на финансите изкара нов лист " Магнитски ".

Вчера американецът се срещна с президента Румен Радев и правосъдния министър Крум Зарков, а през днешния ден в изявление за БНР първият закон, който ще одобри новото Народно събрание, да е законът за основния прокурор. 

Ето какво сподели още Вежди Рашидов: 

" Някои хора минаха всички вероятни граници. Недопустимо е един човек да пристигна в дома ни и да ни споделя по какъв начин да живеем. В моя дом аз вземам решение самичък своите проблеми, по тази причина е добре всеки да взема решение своите проблеми. 

А по отношение на наставническия звук и господарското самочувствие, то на господин О'Брайън би трябвало да му подскажа, че това е груба и нападателна интервенция във вътрешните работи на суверенна страна. Главният прокурор на българската страна е определен от върховен орган на правосъдната власт и това е органът, който има законното право да избира и да освобождава български магистрат, включително и основния прокурор. 

Изумен съм от овчедушието и робските комплекси на нашето общество и от мълчанието за суверенитета на страната. Аз персонално нито желая, нито бих си разрешил да давам препоръки на който и да е, а минимум на американската страна, без значение от това, че аз също бих имал доста забележки – от президента Джо Байдън до някой върховен служител, само че аз съм човек, чийто морал не разрешава да се греша в живота и работата на който и да е различен, а камо ли на великата американска страна. 

Затова намерено споделям: не разбирам от кое място е това пренебрежително господарско самочувствие, да идва някой да ни споделя по какъв начин би трябвало да живеем и защо. В живота има нещо, което е неприкосновено - това е персоналният ни избор. Това е свободата и това е демокрацията. А останалото е – сами се сещайте… Иначе, в случай че господин О'Брайън желае единствено да ни гостува, вратите ни са отворени, ние сме гостолюбив народ. “
 
 

14 Фев 2023139714 Фев 2023392914 Фев 2023146614 Фев 202336314 Фев 202325914 Фев 20232868Коментари00714 Фев 2023 18:41ч.
Добре, че е Вежди да го овика тоя неблаговиден нахалник...защото рабовете единствено мълчат и се кланят на някакъв презокеански неграмотник, пристигнал да ни учи по какъв начин се сади пиперо,
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023116007 Фев 2023106010 Фев 2023344107 Фев 2023897
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР