Председателят на 48-ото Народно събрание се казва Росен Желязков -

...
Председателят на 48-ото Народно събрание се казва Росен Желязков -
Коментари Харесай

Росен Желязков надви Никола Минчев, но не е председател на НС

Председателят на 48-ото Народно заседание се споделя Росен Желязков - съгласно разпоредбите, признати преди минути от самите депутати. Герберът получи доверието на 103 депутати от общо 240 дали своят вот законотворци. Според член 82 на конституцията обаче, напомни Асен Василев от Продължаваме промяната, защото Желязков не е получил повече от половината гласове (121), изборът му не е годен. Наложи се председателстващият съвещанието Вежди Рашидов да даде още една отмора - заради настъпилия разнобой в пленарната зала какво се случва с решението кой да оглави Народно събрание. 

Желязков отиде на балотаж с Никола Минчев (Продължаваме промяната) и след първи тур измежду други трима претенденти. Минчев получи на втория тур 98 гласа. Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и адв. Петър Петров от " Възраждане " получиха минимум гласове от четиримата - по 27 всеки " за " и по този начин отпаднаха от конкуренцията. 

Членовете на служебния Министерски съвет не останаха за вота и избора на шефа на Народно събрание, само че президентът Румен Радев наблюдава цялата процедура до дъно с очите си от балкона на Народното събрание. 

Очаквайте детайлности!

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР