Председателят на 47 Народно събрание Никола Минчев обяви, че металните

...
Председателят на 47 Народно събрание Никола Минчев обяви, че металните
Коментари Харесай

НСО са поискали монтирането на решетки на входа на парламента

Председателят на 47 Народно заседание Никола Минчев разгласи, че металните решетки на входа на Народното събрание са сложени по искане на НСО поради пробива в сигурността към постройката по време на митинга на " Възраждане " през януари. 

Минчев разяснява, че сходни уреди са сложени в постройката на някогашния Партиен дом през 2019 година, която беше подготвяна за нова съществена работна локация на Народното събрание. 

Пред БНР той отхвърля обвиняванията на депутата от " Възраждане " Елена Гунчева, че депутатите от ръководещото болшинство " се опасяват, че хората ще им потърсят сметка ". 

" Спомняте, че (огражденията) бяха непрекъснато сложени за дълъг интервал от време (при митингите против Пламен Орешарски през 2013 г.), до момента в който тук това се случва единствено, когато има проведени митинги и надлежно органите считат, че това е нужна мярка, с цел да се обезпечи сигурността на постройката ", споделя още Минчев. 

Той твърди, че " не си спомня дали е подписал разрешението, само че увери, че е отхвърлил други оферти, с цел да се резервира образът и духът на постройката ", оповестява още БНР. 

При опита за взлом на постройката на Народното събрание през януари парадният вход беше затворен благодарение на дълги дървени маси. Тогава единствено охранителите и депутати от " Възраждане " бяха останали в постройката, до момента в който техни симпатизанти се опитваха да пробият полицейския кордон и да нахлуят вътре поради неодобрение от Covid-мерките.

От НСО оповестяват пред bTV, че от дълго време са препоръчвали подсилването на защитата с железни решетки. Те удостоверяват и че същите загради са сложени на входа на някогашния Партиен дом откъм Ларгото през 2019.

Председател на Народното събрание по това време беше Цвета Караянчева, която първа се възмути от монтирането на вратите в историческата постройка. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР