Председателят на 39-тото Народно събрание доц. Борислав Великов се срещна

...
Председателят на 39-тото Народно събрание доц. Борислав Великов се срещна
Коментари Харесай

Бивш шеф на парламента „изпита” свои стипендианти за планове и успехи

Председателят на 39-тото Народно заседание доцент Борислав Великов се срещна в Монтана с 10 студенти и възпитаници, които подкрепя финансово да завършат образованието си и да осъществят фантазиите си. На срещата младежите описаха на донора за образованието си, триумфите и проблемите си и споделиха хрумвания за идни образователни планове и професионалната си реализация.

 doc_velikov_stipendianti_montana201811a

Галина Дунина от град Вълчедръм се готви да бъде начален преподавател по български език и география, а брат й Стефан е първи курс „ Национална сигурност ”. Атанаска и Петя Петрови от село Смоляновци пък следват стопанска система в УНСС. Нанси Спасова от Монтана учи за здравна сестра и възнамерява да продължи образованието си, с цел да стане доктор анестезиолог. 16-годишният Иван Ангелов е единственият тази година възпитаник – стипендиант на някогашния парламентарен началник. Младежът е ученик на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Монтана и пътува всеки ден от селото си до града, с цел да учи.

Сред стипендиантите е и Християн Георгиев от село Бързия, студент в Националната спортна академия, деен играч по биатлон и част от националния тим. Повечето от младежите споделиха със своя спомоществовател, че считат след завършването на образованието си да се върнат и работят в родния край. Председателят на 39-то Народно заседание и три мандата депутат на Монтана доцент Борислав Великов е ръководител на партия Българска нова народна власт, част от коалиция Реформаторския блок. Вече 15 години той оказва помощ на надарени деца от небогати фамилии да са учат. Досега доцент Великов е оказал помощ за образованието на 60 младежи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР