Председателят и най-голям собственик на енергийния гигант Reliance Industries Мукеш

...
Председателят и най-голям собственик на енергийния гигант Reliance Industries Мукеш
Коментари Харесай

Мукеш Амбани вече е четвъртият най-богат човек на планетата

Председателят и максимален притежател на енергийния колос Reliance Industries Мукеш Амбани задмина основният изпълнителен шеф на конгломерата за първокласни артикули LVMH Бернар Арно в класацията на Блумбърг за най-богатите хора на планетата.

Агенцията прави оценка благосъстоянието на Амбани на 80,6 милиарда $, като от началото на годината то се е нараснало с 22 млр. $. Състоянието на Арно се прави оценка на 80,2 милиарда $, като благосъстоянието на французина се е свило с към 25 милиарда $ от началото на годината на фона на загубите в бранша за първокласните артикули, породени от пандемията от ковид.

Най-богатият индиец задмина редица магнати през последните седмици, като в листата личат имената на шефа на SpaceX и Tesla Илон Мъск, създателите на Гугъл Сергей Брин и Лари Пейдж и дори  самият„ Оракул от Омаха " – Уорън Бъфет.

Макар че енергийната империя ма Амбани бе наранена от ниското търсене на нефт поради COVID-кризата, акциите на Reliance Industries се удвоиха от март насам, откакто цифровия отдел на концерна получи огромни вложения от компании като Фейсбук и Гугъл.

Амбани последователно пренасочва фокуса на компанията върху онлайн търговията, която съставлява бързо възходящ пазар в Индия. Миналият месец Гугъл заяви, че в идните години ще влага 10 милиарда $, с цел да форсира разпространяването на цифровите технологии и да усъвършенства достъпа до тях във втората по население страна в света.

Пред Амбани в класацията на Блумбърг се подреждат единствено Джеф Безос, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг, чието богаство се прави оценка надлежно на 187, 121 и 102 милиарда долара
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР