Председателя на националния съвет на БСП Корнелия Нинова подаде днес

...
Председателя на националния съвет на БСП Корнелия Нинова подаде днес
Коментари Харесай

Нинова: Да не униваме и да продължаваме по същия начин

Председателя на националния съвет на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подаде през днешния ден оставка като партиен водач. Изявлението й пред пленума на Българска социалистическа партия е публикувано от пресцентъра на партията. " Дневник " го разгласява напълно.Искам да стартира с признателност към вас, към листата, към народните представители, към общинските ръководители, към регионалните деятели, към всички, които гласоподаваха за Българска социалистическа партия в една доста сложна обстановка и доста оспорвана акция.
Да, ние загубихме тези избори, само че би трябвало да си кажем и положителното, което постигнахме. Факт е, че сме единствената партия, която покачва в безспорен брой гласовете, които я поддържат на Европейските избори - близо 30 хиляди. Факт е и че всички други партии, от най-голямата до най-малката губят поддръжка в гласове по отношение на предходните Европейски избори. Факт е, че единствено ние усилваме евродепутатите си с един. Нека това ви служи за самочувствие и горделивост.

Да, знаем, че властническа власт се смъква мъчно. Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, медии, анализатори, платен избор, боязън и изкарване на администрацията под команда да гласоподава. Дори и при тази обстановка, нашият главен конкурент има към 500 хиляди гласа. Затова се обръщам към всички вас - да имате самочувствие, да не униваме и да продължаваме по същия метод и по същия път, с нови сили. Вярвам, че всичко, което направихме в последните 3 години, дава този резултат - възстановяване в безспорни стойности. Но е реалност и че ние загубихме тези избори. Смятам, че би трябвало всеки да носи отговорност за това в цялата партия, че би трябвало да се проведат конференции с справедлив разбор за аргументите и да се вземат съответните решения там, където организациите преценяват, че е належащо да се носи лична отговорност от управлението.
При демократичните партии, в правовите страни, в модерното общество, отговорността постоянно се носи от ръководителя. Затова аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като ръководител на Българска социалистическа партия. Предлагам привикване на Конгрес в съкратени периоди - от 15 дни, който да установи по силата на Устава тази оставка. Дотогава да започва акция за номинации, приемане на правила и процедури за избор на ръководител по новия Устав, посредством директен избор. Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с разбора на резултатите на изборите, докладите на изборите, подготовка за локалните избори, номинации за ръководител и до края на юли да изберем новия изменник подобен, какъвто партията реши.
За да можем през август, септември, октомври - да се съсредоточим върху локалната акция и, дай Боже, да спечелим локалните избори, в което имам вяра. Благодаря ви още един път за всички старания. Бъдете със самочувствие, че сме мощ, че зад вас стоят хора, които ни имат вяра. Най-вече тях не би трябвало да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем сила за локалните избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР