Председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти

...
Председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти
Коментари Харесай

Безпрецедентен вот: Отстраниха председателя на Камарата на представителите в САЩ

Председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти беше отхвърлен от поста си след под напрежение спор и невиждан избор в историята на Съединени американски щати.

За пръв път ръководител на Долната камара е отхвърлен по този метод. Общо 216 конгресмени, от които 8 републиканци от крайната десница, гласоподаваха против техния съпартиец, а 210 души гласоподаваха за оставането му на поста.

Ден преди вота, Мат Гейц, конгресмен от Флорида, внесе предложение за отстраняването на съпартиеца си Маккарти. Гейц упрекна Маккарти, че се е договорил скрито с Демократите за приемането на законопроект за краткотрайното финансиране на държавното управление с цел да се избегне блокаж при започване на месец октомври.

Проектът, който включва средства за битка с естествените бедствия, беше признат единствено откакто нова помощ за Украйна не беше включена. Временното съглашение изтича на 15 ноември 2023 и остава неразбираемо дали след отстраняването на ръководителя може да се предотврати нов блокаж.

Маккарти, както и Републиканските му поддръжници упрекнаха Гейц, че е стимулиран от “лична злост. ” Не е ясно, кой ще бъде определен за нов ръководител и водач на Републиканското болшинство в долната камара на Конгреса, който сега остава неподвижен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР