Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от

...
Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от
Коментари Харесай

България може да бъде СПА дестинацията на Европа, смята Ангелкова

Председателството на Съвета на Европейския съюз е действителен късмет, от който ще се възползваме, с цел да представим България като неповторима туристическа дестинация, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в изявление за National Geographic.

Пред световноизвестното издание тя сподели, че идната половин година за България, с изключение на голяма отговорност, ще бъде опция да покаже природа, просвета, обичаи, история, нововъведения и неповторимите дадености на страната ни. Тук човек може както да се откъсне от суетата на световния свят, да се наслаждения на достоверни хилядолетни обичаи и да се зареди от непокътната природа, по този начин и да се възползва от удобствата на най-модерните цифрови благоприятни условия, изясни министърът на туризма, представена от пресцентъра на ведомството си.

През идващите 6 месеца се плануват голям брой участия в обществени събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат огромен брой туристи и вложители в страната, съобщи министър Ангелкова. Част от плануваните действия, в които ще вземем присъединяване, са Международното ревю „ Ваканция и СПА “, интернационална кръгла маса на тематика „ Дигиталната промяна в туризма “, както и интернационален конгрес в региона на туризма и енергетиката в границите на българското председателство на Дунавската тактика.

България има капацитета да стане СПА център на Европа с помощта на изобилието си от минерални води, здравна тиня, лековит торф, сподели още министър Ангелкова. И добави, че страната ни е втора в Европа по тези естествени запаси след Исландия. Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по основаването на балнео- и СПА направления, досега над 30 общини са показали интерес към самодейността, добави министър Ангелкова.

Друга тематика на диалога бе развиването на висококачествения туризъм в България. За поощряване на бранша създадохме Карта на капиталовите планове, в която влизат 30 обекта. Активно промотираме тази карта пред задгранични инвеститори, добави министърът пред National Geographic.

Страната ни е извънредно умерено място за отмора, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи голямо многообразие за всевъзможен тип туризъм, сподели още министърът на туризма.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР