Председателството на Съвета на ЕС има уникалния шанс да ни

...
Председателството на Съвета на ЕС има уникалния шанс да ни
Коментари Харесай

Лиляна Павлова призова цяла България да се обедини за председателството

Председателството на Съвета на Европейски Съюз има неповторимия късмет да ни сплоти, да бъде тематиката, по която нямаме политически несъгласия. Това разяснява министърът за българското председателство Лиляна Павлова.

Тя и ръководителят на Пан Европа България Гергана Паси откриха през днешния ден първото обществено разискване на целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз под мотото "101 дни до София - столица на Европа ".

Павлова изрази вяра, че 10 години след идеята за присъединението към Европейски Съюз, в този момент почтено ще поемем нелеката задача да бъдем ръководители на Съвета на Европейски Съюз в миг, в който повече от всеки път би трябвало да бъдем диалогични и отворени. Сега е моментът да покажем, че България е нещо положително и друго и имаме с какво да допринесем за решенията на Европа, означи Павлова.

Тя напомни целите на председателството, като открои и тематиката за Западните Балкани. Дали сме поръчка председателството ни на Съвета на Европейски Съюз да бъде Балканското председателство, уточни Павлова и добави, че това за нас е приоритет на целите.

Министърът изясни, че става дума за не като голи обещания, само че не и като основаване на подправени очаквания и упования. Искаме да дадем ясна пътна карта, явен проект, при избрани стъпки, какво е вероятното за тях, разяснява тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР