Председателството на Съвета на ЕС е на България, а не

...
Председателството на Съвета на ЕС е на България, а не
Коментари Харесай

Останахме в периферията на ЕС, недоволен Карадайъ

Председателството на Съвета на Европейски Съюз е на България, а не на ръководещата партия . С такава рецензия се обърна към държавното управление водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто министър председателят Борисов показа своя доклад в пленарна зала.


" Воля " писа Добър (4)+ на председателството

Марешки прикани Борисов да се отърве от султанките във властта

Карадайъ изясни, че на процедура председателството е обикновено, протоколно и рутинно събитие , само че за България това е първото председателство и по тази причина е значимо - с цел да се забележим като част от европейския развой и европейския дневен ред.

Гражданите на Европейски Съюз, в това число и българските, чакат съответни резултати - стопански напредък, доближаване на стандарта, уточни Мустафа Карадайъ и разкритикува отстъплението в кохезионната политика , отсъствието на тематиките за общата селскостопанска политика, стопанската система, културата.

 Нинова упрекна, че изолирали президентството от европредседателството
Нинова упрекна, че изолирали президентството от европредседателството

Не успяхте да мобилизирате национална сила

Какво се случи със бранш превоз, с подвижността, попита водачът на Движение за права и свободи и откри, че сякаш се е не запомнило, че България и част от Европейски Съюз и българите са европейски жители. Според него и по време на председателството се вижда оттегляне от евроатлантическата ориентировка на страната , властвали са разделяне и опълчване, расизъм и ксенофобия.

Геостратегическите ползи на страната минават през евроатлантическата интеграция и макар триумфът на слагането на тематиката за Западните Балкани, " нали си даваме сметка, че оставаме в периферията ", съобщи Мустафа Карадайъ. Той е неудовлетворен, че тематиките за еврозоната и Шенген не са постигнали напредване и са останали на назад във времето.

 Сидеров: Европейците схванаха, че сме по-красиви и по-добри
Сидеров: Европейците схванаха, че сме по-красиви и по-добри

Председателството не е приказка с хепи енд

Мустафа Карадайъ прикани да се проведат нужните промени без замяна и палиативни ограничения.

Демокрацията няма опция, както и междуетническата приемливост, безапелационен бе Карадайъ и прикани това да бъде визията на България за бъдещето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР