Председателският съвет на Народното събрание, в който участват водачите на

...
Председателският съвет на Народното събрание, в който участват водачите на
Коментари Харесай

Лидерите на НС ще изслушват шефовете на спецслужби всеки месец

Председателският съвет на Народното събрание, в който вземат участие водачите на парламентарните групи, се снабди с нова, особена функционалност. Всеки месец съветът ще изслушва ръководителите на службите за сигурност. Подобни чувания ще се организират и по съответен мотив.

Предложението пристигна от " Демократична България " и беше утвърдено през днешния ден от краткотрайната парламентарна комисия, която създава новия устав за активността на Народното събрание. От десницата обосноваха концепцията си с аргумента, че политическото управление на Народното събрание би трябвало постоянно да разполага с навременна информация, изключително в актуалната обстановка на голям брой, преплитащи се рецесии.

Малко по-късно беше утвърдено предложение на ГЕРБ-СДС, с което стават открити съвещанията на парламентарната комисия, която упражнява контрол над спецслужбите и използването на специфични разследващи средства. Досега въпросната комисия кардинално заседаваше при закрити врата. Сега режимът й на работа става същият като на останалите комисии на Народното събрание - съвещанията ще бъдат открити, в случай че самата комисия не реши друго.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР