Председателката на Управителния съвет на болницата в Чаковец, Северна Хърватия,

...
Председателката на Управителния съвет на болницата в Чаковец, Северна Хърватия,
Коментари Харесай

Инжектираха погрешно дезинфектант на пациент в хърватска болница, той почина

Председателката на Управителния съвет на болничното заведение в Чаковец, Северна Хърватия, Соня Тошич Гърлач съобщи, че пациент на хемодиализа в тази болница е умрял откакто неправилно му е бил инжектиран дезинфектант, заяви осведомителният уебсайт Индекс.

Преди това в хърватската общност циркулираха разнообразни информации за това по какъв начин се е стигнало до гибелта на 62-годишния пациент по време на рутинна хемодиализа, осведоми Българска телеграфна агенция.

Болницата заяви първо, че му е инжектирана неверна субстанция, а по-късно шефът на болничното заведение Томислав Новиншчак сподели, че здравно средство е обещано на пациента интравенозно вместо да е приложено локално.

Попитана по какъв начин е допустима такава неточност, доктор Тошич съобщи, че дезинфектанти в лечебните заведения всекидневно има на количките на медицинските сестри.

Грешка е допустима и за жалост тя се случи, сподели тя за Индекс.

Д-р Тошич добави, че се води вътрешно следствие, разговаряно е с всички участници в случая. Всичко ще се проучва, вътрешна комисия още веднъж ще беседва с всички, а по-късно ще пристигна и ревизия от министерството, сподели доктор Тошич.

Днес в болничното заведение дойдоха полиция и чиновници на държавната прокуратура. Взеха и документи, сподели лекарката.

Тялото на 62-годишния мъж е откарано в Института по правосъдна медицина и криминалистика в Загреб, където ще би трябвало да се откри от какво тъкмо е умрял.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР