Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева вече е транспортирана от

...
Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева вече е транспортирана от
Коментари Харесай

Докараха ранената Караянчева с хеликоптер в София

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева към този момент е превозена от Шумен в столична болница, заяви уеб сайтът Lupa.bg.

Преди броени минути машината е кацнала в столицата с ранената от тежката злополука при Хитрино шефка на Народното събрание. Караянчева е със счупено рамо, наблягане на ключицата и лека компресия на прешлените след удара, провокиран при изпреварване на тир.

По информация на " Лупа " ръководителят на Народното събрание ще бъде вън от строя най-малко един месец, като най-вероятно няма да се наложи интервенция, само че ще мине куп рехабилитационни процедури, с цел да се възвърне. При такава фрактура се постанова пристягане на мястото със специфична шина, както и ежедневни процедури. Лекарите в столицата ще преценяват дали тя може да се подложи на целесъобразната от ортопедите в такива случаи физиотерапия.

За цялостно зарастване може да се приказва едвам след период от сред 6 и 8 седмици, само че болките при такава травма минават нормално до дни благодарение на вярно дозирани аналгетици.

Въпреки шока от изживяното, Караянчева откри сили да опише сама за случая няколко часа след него в профила си в обществената мрежа фейсбук, където десетки нейни сътрудници, другари и симпатизанти й пожелаха бързо възобновяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР