Председателката на комисията по отбрана в германския Бундестаг призова федералния

...
Председателката на комисията по отбрана в германския Бундестаг призова федералния
Коментари Харесай

Призоваха Шолц да свика национална конференция за Украйна

Председателката на комисията по защита в немския Бундестаг прикани федералния канцлер, Олаф Шолц, да свика национална конференция за Украйна колкото се може по-скоро, съобщи ДПА.

Мари-Агнес Щрак-Цимерман от Свободната демократическа партия, която е в коалиция със социалдемократите на Шолц в немския парламент, написа писмо до канцлера, с текста на което ДПА имаше опция да се запознае през днешния ден, заяви Българска телеграфна агенция.

В писмото си Щрак-Цимерман предизвестява, че до момента в който украинската войска самоуверено се съпротивлява на бруталната съветска офанзива, пробвайки се да задържи настъплението на съветската войска, а и да реализира военни триумфи, посредством и на нашата филантропична, икономическа и военна поддръжка, Русия продължава да се готви за огромни офанзиви.

Щрак-Цимерман упорства за среща сред немските политици, армията, военната индустрия и профсъюзите за договаряне на по-нататъшната помощ за Украйна.

Целта би трябвало да бъде да получим методична оценка, тъй че да предизвикваме идващите стъпки взаимно, целеустремено и консенсусно, написа Щрак-Цимерман и прибавя, че това дали Украйна ще издържи, зависи от поддръжката на Германия.

В началните стадии на съветското навлизане в Украйна Шолц беше подложен на критика, че изпраща само каски и е ленив в доставката на оръжия и значима помощ.

Подкрепата от Федерална Република Германия след това се ускори като Щрак-Цимерман настояваше за изпращането на тежки оръжия. Тя обаче сподели, че страната „ би трябвало да направи още, с цел да помогне на Украйна да завоюва тази война “.

Щрак-Цимерман прибавя, че Германия би трябвало да поеме лидерската роля в Европа, за което западните сътрудници упорстват, и да продължи напред уверено и самоуверено, без всевъзможни подозрения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР