Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси

...
Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Пелоси призова Тръмп да свидетелства и да напусне като Никсън

Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси ускорява неподходящото си съпоставяне на президента Доналд Тръмп с сътрудника му републиканец Ричард Никсън разяснявайки, че опозореният президент най-малко се е погрижил задоволително за страната, да напусне поста си преди импийчмънта си, оповестява " Ройтерс ".

Топ демократът в Конгреса изясни предходната седмица, че натискът на Тръмп върху Украйна да проверява евентуалните му съперници на изборите през 2020 година слага дейностите на Никсън да наподобяват, като съвсем оскъдни .

В изявление за СиБиЕс, тя разяснява оставката на Никсън след абсурда " Уотъргейт ". " Искам да кажа, че това, което направи президентът, беше доста по-лошо, даже дори от това, което направи Ричард Никсън, а в един миг Ричард Никсън се погрижи задоволително за страната, с цел да признае, че това не може да продължи ", съобщи Пелоси.

Никсън, чието име се трансформира в синоним на скандал и непочтеност за доста американци, подаде оставка през 1974 година, откакто Комитетът на правосъдната власт на Камарата утвърди импийчмънт против него, само че преди цялостната камара да гласоподава по въпроса и той не беше подложен на импийчмънт.

Той е единственият президент на Съединени американски щати, подал оставка .
 Пелоси: Свидетелските показания уличават Тръмп в корупция
Пелоси: Свидетелските показания уличават Тръмп в корупция

В рамките на следствието за импийчмънт са изнесени факти…

Пелоси в продължение на месеци се съпротивлява на апелите на нейните по-либерални демократични депутати да стартират процедура по импийчмънт, само че съобщи, че диалогът на Тръмп с украинския президент Зеленски я принуждава да открие следствието против президента .

Сравнението й с Никсън е на фона на развой против дългогодишния съдружник на Тръмп, Роджър Стоун , самопровъзгласен " замърсен лъжец ", който работи за акцията за преизбиране на Никсън и лицето на Никсън е татуирано на гърба му. Стоун е наказан в петък за неистина пред Конгреса , препятстване и подправяне на очевидци по време на следствието на съветската интервенция в изборите през 2016 година в Съединени американски щати.

Тръмп и неговите последователи нападнаха изследването за импийчмънт като политически стимулирано . Тръмп споделя, че диалогът му със Зеленски е " съвършен ", до момента в който републиканските депутати подлагат на критика процеса на импийчмънт като неправдив.

" Имат ли въобще доказателства, че президентът е направил нещо незаконно или нелегално. И отговорът е " Не ", съобщи републиканският представител Крис Стюарт пред ЕйБиСи.

Президентът има " всяка опция да показа своята позиция ", съобщи Пелоси пред СиБиЕс, в това число и пред дознателната група.

" Ако президентът има информация, която показва неговата непорочност във всичко това, което ние не сме виждали. Ако той има информация, която е оправдаваща - това значи някогашен, отнемащ, отговорен, обвиняващ - тогава с неспокойствие чакаме да я забележим ", добавя Пелоси.

Тя дефинира Тръмп за " шарлатанин ", чиято неустановеност провокира офанзивата му в действително време от " Туитър " против някогашния американски дипломат в Украйна Мари Йованович, до момента в който тя свидетелства при следствието на импийчмънта.
 Поредни стенограми по импийчмънта на Тръмп
Поредни стенограми по импийчмънта на Тръмп

Свидетелстват Тим Морисън и Дженифър Уилямс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР