Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси уведоми президента Доналд

...
Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси уведоми президента Доналд
Коментари Харесай

Камарата на представителите забрани на Тръмп да произнесе реч

Председателката на Камарата на представителит е Нанси Пелоси уведоми президента Доналд Тръмп, че той няма да бъде позволен да произнесе годишната си тирада " За положението на съюза " в залата на Камарата до момента в който не завърши продължаващата към този момент повече от месец частична парализа на държавната администрация, съобщи Ройтерс.
 Нанси Пелоси БГНЕС
" Камарата на представителите няма да преглежда резолюция, разрешаваща изговаряне на президентската тирада " За положението на съюза " в залата на Камарата до момента в който държавната администрация не възобнови работата си ", написа Пелоси в писмо до Тръмп.

Приемането на такава резолюция се изисква преди президентът да може да изнася тирада в долната камара на Конгреса, която в този момент се управлява от демократите. Тазгодишната тирада на Тръмп " За положението на съюза " е планувана за 29 януари.



Тръмп съобщи, че ще отсрочи изнасянето на годишната си тирада " За положението на съюза " до момента в който не завърши продължаващата към този момент повече от месец частична парализа на държавната администрация, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.-->

Тръмп съобщи това в Туитър, откакто председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси му отхвърли достъп до залата на Камарата за произнасянето на речта.
....alternative venue for the SOTU Address because there is no venue that can compete with the history, tradition and importance of the House Chamber. I look forward to giving a “great ” State of the Union Address in the near future!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) Тръмп съобщи в два туита, че не търси друго място за речта си, тъй като " никое друго място не може да се съпостави с историята, традицията и смисъла на залата на Камарата " на представителите.

Тръмп туитна, че чака с неспокойствие да изнесе " страхотна тирада в близко бъдеще ".
Малко преди този момент Тръмп беше декларирал в диалог с публицисти, че ще откри " различно място " за изнасяне на речта " За положението на съюза ", в която президентът излага вижданията си за ситуацията в страната и афишира насоките на деяние на администрацията си, отбелязва ТАСС.

Пелоси по-рано помоли Тръмп да отсрочи речта си до момента в който не завърши парализата на администрацията, само че Белият дом се опита да пренебрегне молбата й като разгласи, че Тръмп ще произнесе речта си на 29 януари, както е планувано.

След това обаче Пелоси уведоми Тръмп, че следената от демократите Камара на представителите няма да одобри нужната резолюция, която разрешава на президента да вземе думата на взаимно съвещание на двете камари на Конгреса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР