Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че в

...
Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че в
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ ще гласува правилата за процедурата по импийчмънт

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи, че в четвъртък в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати ще бъде гласувана резолюция, която да утвърди разпоредбите за открити чувания и допустимо следващо гласоподаване по пунктовете за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Демократите, които управляват камарата, оповестиха законовите процедури, свързани със идната фаза от следствието за импийчмънт против президента, като тази стъпка цели да обезсили възраженията на президента и републиканските му съдружници, че процедурата е противозаконна и несправедлива, отбелязва АП.

Резолюцията от осем страници приканва за открити чувания и изисква комисията по разузнаването да показа отчет за изводите и рекомендациите си, като планува заключителната рекомендация да бъде направена от юридическата комисия.

Конгресменът Джеймс Макгавърн от щата Масачузетс, ръководител на комисията по процедурните въпроси, сподели, че резолюцията обезпечава " явен път напред ", в миг, когато камарата стартира откритата фаза от следствието за импийчмънт, което досега се състоеше основно от чувания при закрити врата.

Прессекретарят на Белия дом Стефани Гришъм съобщи, че резолюцията само " удостоверява, че инициираният от демократите в камарата импийчмънт през цялото време е противозаконна шмекерия, той като му липсва каквото и да било съответно упълномощаване посредством избор в камарата ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР