Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и други водещи

...
Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и други водещи
Коментари Харесай

Американски конгресмени са в Йордания за разговори с крал Абдула

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и други водещи членове на Конгреса на Съединени американски щати през вчерашния ден се срещнаха в Йордания с крал Абдула Втори и други висши йордански представители, съобщи Ройтерс.
Пелоси съобщи в известие за медиите, че визитата е в "критичен миг за сигурността и стабилността на района ".
"Предвид задълбочаващата се рецесия поради нахлуването на Турция в Сирия, нашата делегация стартира жизненоважни полемики за резултата върху районната непоклатимост, нараствания поток от бежанци и рисковата опция, предоставена на ИДИЛ, Иран и Русия ", съобщи Пелоси в известие за медиите.
Американската делегация включва водачите на основни комисии в Камарата - ръководителя на комисията за външната политика Елиът Енгъл, за вътрешната сигурност Бени Томпсън, за разузнаването Адам Шиф и старшия републиканец в комисията за въоръжените сили Мак Торнбъри.
Конгресмените се срещнаха също с престолонаследника принц Али Хусейн бин Абдула Втори, принц Фейсал бин Ал Хусейн, външния министър Айман Сафади и други
Пелоси и водачът на демократите в Сената Чък Шумър в четвъртък осъдиха съглашението сред Съединени американски щати и Турция за пауза в офанзивата на Анкара в Североизточна Сирия, като обявиха:
"То съществено подкопава доверието към външната политика на Америка и изпраща рисково обръщение и към нашите съдружници, и към нашите съперници, че думата ни не може да се има вяра. Президентът Ердоган не отстъпи нищо, а президентът Тръмп му даде всичко ".
Двамата водещи представители на Демократическата партия в Конгреса обявиха, че Камарата на представителите ще гласоподава по двупартиен законопроект за наказания против Турция в околните дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР