Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси заяви,

...
Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси заяви,
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ започва разследване за импийчмънт на Тръмп

Председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси съобщи, че камарата ще стартира публично следствие дали президентът Доналд Тръмп би трябвало да бъде подложен на импийчмънт и съобщи, че никой не е над закона, заяви Ройтерс.

Камарата, в която болшинство имат демократите, ще изследва дали Тръмп е желал от Украйна да помогне за злепоставяне на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, любимеца за номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент за изборите следващата година.

" Обявявам, че Камарата на представителите подхваща публично следствие ", сподели Пелоси в известие по малкия екран. " От президента би трябвало да бъде потърсена отговорност. Никой не е над закона ", съобщи тя.

Импийчмънт е заблуждение под отговорност посредством премахване от служба на държавни чиновници, в това число президента, упрекнати в държавна измяна или други тежки закононарушения и нарушавания.

Имайки поради, че републиканците имат болшинство в Сената, възможностите да се стигне до премахване на Тръмп от поста са дребни, отбелязва Франс прес.

Обвиненията против Тръмп са, че е изискал от украинския президент да стартира следствие против политическия си противник Джо Байдън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пелоси заяви, че до четвъртък шефът на националното разузнаване би трябвало да съобщи информацията, получена от разобличителя, за телефонния диалог на Тръмп с Володимир Зеленски, който е в основата на обвиняванията. Ако следствието на тази информация бъде блокирано, това ще е съществено нарушаване на конституцията, сподели Пелоси, съобщи ДПА. Тя съобщи също, че дейности на президента са съществено нарушаване на конституцията и го упрекна, че заплашва националната сигурност.

Тръмп отхвърля да е направил нещо неправилно и сподели, че се надява да бъде оповестена стенограмата от породилия дискусия диалог с украинския президент.

При процедура за импийчмънт Камарата на представителите има право да формулира обвинявания. Конгресмените гласоподават дали въпросът да бъде предаден за разискване в юридическата комисия, където тези обвинявания се проверяват. Ако се реши, че те са основателни, се приготвя обвинително умозаключение. Ако комисията го утвърди, то се разисква от цялостния състав на камарата, където може да бъде подкрепено с нормално болшинство, което демократите теоретично могат да реализират, отбелязва ТАСС. Следващият стадий е разискване в Сената, където процедурата се трансформира в де факто правосъден развой. За да се стигне до импийчмънт, за него би трябвало да гласоподават минимум две трети от сенаторите, т.е. 67. Затова при настоящето състояние вероятността за такова гласоподаване е на процедура нулева. От началото на тази година републиканците имат 53-ма представители в 100-местния Сенат.

Досега в американската история процедури за импийчмънт са започвали против трима президенти - Андрю Джонсън, Ричард Никсън и Бил Клинтън. Джонсът и Клинтън бяха оправдани от Сената, а Никсън подаде оставка преди да стартират чуванията.

Американският президент Доналд Тръмп бързо реагира на новината и назова следствието " лов на вещици ", оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес. Тръмп означи, че демократите са съобщили за желанието си в миг, когато той се среща в централата на Обединените народи в Ню Йорк със международни водачи. В Туитър той написа, че демократите преднамерено са решили да скапват и опорочат този значим ден с следващите вести, които назова " лов на вещици " и " отпадък ".

Призивите за импийчмънт се ускориха след появили се изявления, че Тръмп може да е изискал помощ от непознато държавно управление, която да улесни преизбирането му следващата година. Той упорства, че е направил нищо неправилно и съобщи, че ще разгласява стенограма от телефонния диалог с украинския си президент, провокирал абсурда. В Туитър той написа: " Те даже не са видели стенограмата на диалога. Истински лов на вещици! ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР