Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси съобщи,

...
Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси съобщи,
Коментари Харесай

Пелоси с резолюция за ограничаване на военните пълномощия на Тръмп към Иран

Председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси заяви, че ще внесе резолюция, която да удостовери ограничението на военните компетенции на президента Доналд Тръмп във връзка с Иран.

Резолюцията ще бъде гласувана още тази неделя. Това заяви самата тя в публикувано нощес писмо до членовете демократи на долната камара на Конгреса, представено от Ройтерс и ТАСС.

" Тази резолюция е сходна на резолюцията, импортирана в горната камара от сенатора Тим Кейн, - показва Пелоси в писмото си. - Тя удостоверява от дълго време откритите надзорни отговорности на Конгреса, и изисква, при липса на по-нататъшни дейности от страна на законодателите, военните дейности, подхванати от администрацията против Иран, да бъдат прекъснати до 30 дни. "

Резолюцията по всяка възможност ще бъде утвърдена в Камарата на представителите, където демократите са болшинство, само че това не е несъмнено в Сената, където болшинство имат републиканците - съпартийци на Тръмп, доста от които са декларирали поддръжката си за дейностите на президента против Иран, отбелязва Ройтерс.

В писмото си Пелоси акцентира, че ударът, нанесен от Съединени американски щати в Ирак, при който бе погубен най-влиятелният ирански военачалник Касем Солеймани, е бил " предизвикателен и диспропорционален ".

" Тези дейности изложиха на опасност нашите военнослужещи, дипломати и други лица, и доведоха до съществено изостряне на връзките с Иран.

Наше основно обвързване като членове на Конгреса е да подсигуряваме сигурността на американския народ. Поради това ние сме обезпокоени, че администрацията предприе тези дейности, без да се съветва с Конгреса, без да регистрира военните компетенции на Конгреса, обезпечени от Конституцията на Съединени американски щати ", отбелязва Пелоси.

За нанасянето на въздушния удар Пентагонът заяви в петък, 3 януари. Конгресът на Съединени американски щати не е бил осведомен за подготовката му. " Вашингтон пост " заяви, че Белият дом публично е уведомил законодателите за извършената интервенция в събота. Според вестника докладът, изпратен от Белия дом, е засекретен и не е известно дали ще бъде оповестен. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР