Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси

...
Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Нанси Пелоси разкритикува миграционната сделка между САЩ и Гватемала

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси разкритикува миграционната договорка сред Съединени американски щати и Гватемала, съобщи Франс прес.

Пелоси направи това по време на визитата си в Салвадор. Според нея е съмнителна успеваемостта на статута на "трета сигурна страна ", каквато се планува да стане Гватемала по силата на съглашението, подписано в края на предишния месец със Съединените щати.

"Аз персонално не съм уверена в успеваемостта на статута на трета сигурна страна, не мисля, че това е решението " на имиграционните проблеми на Съединените щати, съобщи конгресменката от Демократическата партия, която е и един от най-сериозните съперници на Доналд Тръмп в областта на миграционната политика.

Пелоси е отпред на делегация на американския Конгрес от 14 души в Централна Америка.

Споразумението сред Съединените щати и Гватемала планува централноамериканската страна да се трансформира в трета сигурна страна и там да търсят леговище хората, тръгнали за Съединени американски щати.

Пелоси дефинира в четвъртък на конференция в Гватемала като скандална и нечовешка обстановката с хилядите мигранти, намиращи се на границата сред Мексико и Съединените щати.

Подписването на миграционното съглашение докара до негативен публичен резонанс в Гватемала. Противници на договорката и неправителствени организации са на мнение, че Гватемала, където 60 % от хората живеят под прага на бедността, няма да може по подобаващ метод да одобри мигрантите, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР