Председателката на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко заяви,

...
Председателката на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко заяви,
Коментари Харесай

Путин е поискал разрешение за използване на въоръжените сили извън Русия

Председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин е изискал позволение за потребление на въоръжените сили отвън територията на Русия , съобщи Ройтерс. 

Междувременно Кремъл изрази вяра, че признаването от Русия на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна ще възвърне спокойствието и акцентира, че Москва остава отворена към дипломатически контакти със Съединени американски щати и други страни , предадоха Франс прес и Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в конферентен диалог с медиите, че не може да каже дали съветски сили към този момент са влезнали в двата сепаратистки района, постоянно наричани просто Донбас, отбелязва Ройтерс. Решението дали да се изпратят сили ще зависи от развиването на обстановката, добави той.

“Контактите на най-високо ниво, даже незабавни, би трябвало да бъдат добре готови ”, добави Песков.

Говорителят акцентира, че вероятно спиране на дипломатическите връзки сред Киев и Москва единствено би “влошила нещата ”.

“Това е сюжет, който би бил заслужен за жалост, освен за страните, а и за популацията ” , съобщи Дмитрий Песков , визирайки изказването на украинския президент Володимир Зеленски, че обмисля спиране на дипломатическите връзки с Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР