Председателката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер е новият

...
Председателката на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер е новият
Коментари Харесай

Председателката на ХДС Крамп-Каренбауер е новият министър на отбраната на Германия

Председателката на немския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер е новият министър на защитата на Германия. Досегашният министър на защитата Усрула фон дер Лайен бе определена през вчерашния ден за ръководител на Европейската комисия за интервала 2019-2024 година

Крамп-Каренбауер оглави ХДС през декември 2018 година, заменяйки на този пост Ангела Меркел. По-рано, разяснявайки опцията да стане министър, Крамп-Каренбауер бе споделила, че избира да се концентрира върху работата в партията.

Назначението ѝ е изненадващо и заради това, че до последния миг нощес като любимец за поста бе апетитен министърът на опазването на здравето Йенс Шпан.

39-годишният Шпан влезе в държавното управление предходната година, само че към този момент е считан от анализатори за един от най-ефективните немски министри.

Смятан за един от главните критици на Меркел в редиците на нейния Християндемократически съюз, Шпан предприе редица начинания, последната от които е наложителната имунизация на децата срещу морбили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР