Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола предложи подкрепа за Полша

...
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола предложи подкрепа за Полша
Коментари Харесай

Председателите на ЕП и Съвета на ЕС изразиха подкрепа за Полша и България


Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола предложи поддръжка за Полша и България в светлината на прекъсването на доставките на съветски газ и още веднъж прикани за пълномащабно енергийно ембарго, съобщи немският в. " Ханделсблат ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз няма да се остави да бъде изнудван ", съобщи Мецола в туит през днешния ден. Полша, България и други наранени страни ще намерят поддръжка, уточни тя.

По думите й Екологичен потенциал приканва за неотложно, общоевропейско ембарго върху енергийните доставки, които се управляват от Кремъл.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също осъди прекъсването на съветските доставки.

" Решението на " Газпром " да спре доставките за няколко страни членки е идната нападателна, едностранна стъпка от страната на Русия ", написа той в " Туитър ".

Мишел добави, че поддържа контакт с полския министър председател Матеуш Моравецки и българския министър председател Кирил Петков.

" Ще останем единни и ще се поддържаме взаимно, до момента в който последователно се откажем от съветския енергиен импорт ", съобщи Мишел.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР