Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен към Нетаняху: Европа застава до Израел

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи през днешния ден пред израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, че Европа " застава до Израел ", който има " правото да се пази " пред " жестокостите, осъществени от " Хамас ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 356
" Това е най-отвратителното нахлуване против евреи след Холокоста ", съобщи тя в Тел Авив, откакто посети кибуца Кфар Азза, където бойци на палестинската формация убиха десетки цивилни.

" Мислехме, че това в никакъв случай повече не може да се случи, само че то се случи. Изправени пред тази неописуема покруса, има единствено един вероятен отговор: Европа застава до Израел. А Израел има право да се пази ", съобщи Фон дер Лайен.

" Трябва да назовем зверствата, осъществени от " Хамас ", с същинските им имена. Това е тероризъм. Това е акт на война ", акцентира тя и сподели, че " само " Хамас " носи отговорност за протичащото се ".

" Знам, че реакцията на Израел ще покаже, че той е демократична страна ", добави Фон дер Лайен, която дойде в Израел дружно с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола.

Тя означи, че през последните дни е поддържала контакти с краля на Йордания Абдула Втори и с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси.

" Дойде моментът да работим в още по-тясно съдействие с Израел и страните от района за непоклатимост и против тероризма ", сподели Фон дер Лайен. Тя прикани " доста деликатно да се наблюдават тези, които имат полза от продължаването на спора в Близкия изток, като Иран и Русия ".

Председателката на Европейска комисия също по този начин изрази угриженост, че антисемитските произшествия в Европа " още веднъж се усилват ".

" Дойдохме... с цел да изразим нашата взаимност след най-отвратителните набези, на които вашата страна стана очевидец от генерации ", съобщи Роберта Мецола на среща с израелския президент Ицхак Херцог.

" Знам, че можем да работим дружно, с цел да се оправим с филантропичните последствия от това, пред което сме изправени ", добави председателката на Екологичен потенциал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР