Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лaйен сложи точка

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лaйен сложи точка
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Няма друг План "Маршал"

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лaйен постави точка на диалозите за нов избавителен План " Маршал " за страните в Европейски Съюз, изпаднали в стопански застой поради изключителните ограничения за битка с ковид. " Европейският бюджет e Планът " Маршал ", сподели тя през днешния ден на видеопресконференция от Брюксел.

Фон дер Лайен показа своята нова скица за компенсиране на загубите от съкратеното работно време в рамките на Европейския съюз, която би трябвало да предотврати съкращаването на работни места. Планът, наименуван SURE, би обезпечил 100 милиарда евро за най-закъсалите основни браншове.

" Това е европейска взаимност в деяние! Европейската комисия предлага новата скица за кратко работно време, наречена SURE, с цел да помогне на най-засегнатите страни от Европейски Съюз, в това число Италия и Испания. Това ще избави милиони работни места по време на рецесията и ще ни разреши бързо рестартиране на икономическия мотор на Европа по-късно ", съобщи Фон дер Лaйен.

За да не наподобява скромна помощта спрямо големите потребности, тя сподели, че в целия Европейски Съюз са мобилизирани 2770 милиарда евро за избавяне на стопанските системи. В това число тя включи позволените от Еврокомисията държавни помощи, които са от националните бюджети, като и към този момент отпуснаите пари за структурни  фондове, които могат да бъдат преразпределяни за задачите на битката с последствията от пандемията.

Предложеният европейски План " Маршал ", който трябваше да се опира на специфични " коронаоблигации ", срещна опозиция от Германия, Нидерландия и още няколко северни страни и стана причина за размяната на остри реплики по време на изключителния Европейски съвет преди 10 дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР