Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде
Коментари Харесай

В Деня на Европа: Урсула фон дер Лайен се среща със Зеленски в Киев

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде на следващия ден на посещаване в Киев. Това оповестява организация Ройтерс, базирайки се на представител на институцията, който отбелязва, че визитата съответствува с Деня на Европа - 9 май.

„ Утре президентът Урсула фон дер Лайен ще бъде на посещаване в Киев, където ще се срещне с президента Володимир Зеленски и ще удостовери непоколебимата поддръжка на Европейски Съюз към страната. Както несъмнено сте забелязали, това посещаване ще се състои в Деня на Европа. В този подтекст горещо приветстваме изказването на президента Володимир Зеленски, че занапред нататък 9 май ще се отбелязва и като Ден на Европа в Украйна “, съобщи единият от представителите на Европейска комисия Ерик Мамер.

Той се срещна с украинския си сътрудник Андрий Костин

От неговите думи излиза наяве, че диалозите на Фон дер Лайен и Зеленски ще обзет всички въпроси от двустранен интерес, в това число за готовността на Киев да стартира процедурата по договарянията за присъединението на страната към Европейски Съюз.

Говорителят удостовери, че в петък предходната седмица Еврокомисията е почнала процедура по въвеждането на спомагателни наказания против Москва . Той разясни също по този начин, че предложенията засягат главно приложението на глобите и противодействието на опитите за тяхното заобикаляне.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР