Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори призива

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори призива
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска План Маршал на ЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори апела си за солидна инвестиция в бюджета на Европейски Съюз в миг, в който блокът би трябвало да се оправи с икономическите последствия от епидемията от Ковид-19, съобщи ДПА.

В публикация във в. " Велт ам Зонтаг " Фон дер Лайен споделя: " Нуждаем се от План Маршал за Европа ", предава Българска телеграфна агенция.

Няколко дни преди този момент тя предложи коренно преосмисляне на европейския бюджет за интервала 2021 - 2027 година, тъй че той да бъде приспособен към рецесията и да се стигне до огромен проект за икономическо възобновяване като този на Съединени американски щати за Европа след Втората международна война.

Бюджетът на Европейски Съюз е одобряван във всички страни като инструмент за солидарна отплата и би трябвало да бъде приспособен в сходство с рецесията, споделя Фон дер Лайен.

" Много милиарди, които би трябвало да бъда вложени през днешния ден, с цел да се избегне по-голяма злополука, ще свържат поколенията ", написа тя. Според нея това ще възобнови възприятието за общественост сред европейските нации във време на рецесия.

Фон дер Лайен е уверена, че Европа скоро ще може да се възвърне.

Европейските държавни управления обаче са разграничени по въпроса какви взаимни ограничения да вземат за справяне икономическите последствия на рецесията с ковид.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР