Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят
Коментари Харесай

ЕС убеждава Китай да се откаже да подпомага Москва

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел ще беседват от името на страните членки с китайския министър председател Ли Къцян, след това с президента Си Цзинпин.

" Срещата ще бъде фокусирана върху ролята, която насърчаваме да играе Китай, с цел да бъдат извършени върху Русия цялото належащо въздействие и напън. Това не бе първичната цел на срещата на върха, трансформира се в такава по нужда ", уточни във вторник Клеман Бон, държавен секретар по европейските въпроси на Франция.

" От главно значение е да знаем дали Китай употребява въздействието си за определяне на помирение, на филантропични коридори " или " подкрепя Москва да заобикаля " глобите, увеличавайки размера на купуваните горива или посредством финансова помощ, изясни европейски върховен чиновник.

Пекин е решил да не осъжда нахлуването в Украйна и приветства при започване на март своето " непоклатимо " другарство с Москва, защитавайки " рационалната " угриженост на Русия за сигурността си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР