Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен предложи

...
Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен предложи
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен иска изтегляне на законодателен текст за намаляване употребата на пестициди

Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен предложи през днешния ден да се изтегли законодателен план, целящ да се понижи на половина използването на пестициди в Европейски Съюз, блокиран от евродепутатите и подложен на критика по време на селскостопанските митинги, съобщи Българска телеграфна агенция по информация на Франс прес.

" Предложението се трансформира в знак на поляризация и бе отхвърлено от Европарламента, а договарянията сред страните попаднаха в задънена улица ", съобщи тя в Страсбург. " Бих предложила да се изтегли това предложение ", добави тя, без да изключва бъдеща нова версия, която да е " доста по-добре премислена и с присъединяване на заинтригуваните страни ".

Белгийският министър председател Александер де Кро приветства предлагането с пост в обществената плотформа " Екс " и уточни, че е от " основно значение да поддържаме нашите земеделци по пътя към едно по-устойчиво бъдеще като част от нашето решение да реализираме Зелената договорка ", оповестява Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР