Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, която

...
Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, която
Коментари Харесай

Лицемерие? Питат зелената Урсула фон дер Лайен за пътувания с частен самолет

Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, която направи " зеления " преход център на мандата си, беше запитана за потреблението на частни самолети, като в същото време упорства за пътувания, употребяващи по-малко въглеродни горива, осведоми " Франс прес ".

Нейният представител отбрани чартърните ѝ самолетни полети при някои пътувания в границите на Европа, като акцентира, че тя заемала пост, " където връзките с сътрудници, които са други държавни и държавни ръководители, са доста значими и изискват малко повече от елементарни контакти в Zoom ".

Журналистите попитаха представителя Ерик Мамер за оптиката на Фон дер Лайен, която от време на време лети с частен аероплан, изключително откакто се изяви на конференцията на Организация на обединените нации за климата COP26 във Англия тази седмица, с цел да подчертае какъв брой " зелен " става Европейски Съюз.

Мамер уточни, че ръководителят на Европейската комисия е имал " значими ограничавания " за реализиране на консенсус на 27 държави-членки по съществени въпроси в къси периоди.

Той също по този начин означи, че би трябвало да се вземе поради въздействието на пандемията Covid-19 върху пътуванията, което съществено лимитира наличността на търговски самолети и влакове.

Мамер сподели, че Комисията е направила всичко допустимо, с цел да подсигурява, че компанията, употребена за чартърните полети, компенсира въглеродните излъчвания от пътуванията на фон дер Лайен.

Той добави, че изпълнителната власт на Европейски Съюз също " изследва " по-широко потребление на полети, работещи с биогорива - като този, употребен от фон дер Лайен, с цел да стигне до срещата на върха COP26.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР