Председателката на Европарламента Роберта Мецола реши да лиши Ева Каили

...
Председателката на Европарламента Роберта Мецола реши да лиши Ева Каили
Коментари Харесай

Заради арест: Сменят зам.-председателката на Европарламента

Председателката на Европарламента Роберта Мецола реши да лиши Ева Каили от пълномощията на неин заместител, заяви италианската организация ANSA, базирайки се на представител на Европарламента.

„ В светлината на продължаващото следствие от белгийските управляващи, президентката Мецола реши да отнеме всички пълномощия, задания и пълномощия на заместник-председателя на Европейския парламент от Ева Кайли, решението влиза в действие неотложно “, цитира организацията представителя на Европарламента. Други детайлности не се оповестяват.

По-рано вестник „ Франс соар ” заяви, че полицията е направила 14 претърсвания в разнообразни общини на Брюксел.

По думите й следствието тече от юли 2022 година. Заподозрените са упрекнати във взимане на подкупи от страна на Катар и опит да повлияят на политиката на Европейски Съюз, по-специално на позицията на други депутати в Европарламента, в навечерието на подготовката за Световното състезание.

Според вестника арестуваните са предали огромни суми пари и скъпи дарове на други евродепутати. Белгийската прокуратура излезе с изказване, в което удостовери информацията за провеждането в петък на " антикорупционна интервенция, обвързвана с една от страните от Близкия изток ", само че остави без коментар цялата останала информация на вестника, в това число връзката на следствието с Мондиал 2022.

По-късно Агенция Франс Прес заяви, че по този случай Кайли е била арестувана в Брюксел. Тя е била изключена от гръцката партия ПАСОК по решение на ръководителя на партията Никос Андрулакис.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР