Председателката на БСП Корнелия Нинова е била призована на разпит

...
Председателката на БСП Корнелия Нинова е била призована на разпит
Коментари Харесай

Прокуратурата призова на разпит Корнелия Нинова. Тя отказва да се яви

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е била призована на разпит в прокуратурата, разгласи самата тя във вторник. По думите ѝ дружно с нея са били извикани и съпартийците ѝ Гергана Алексова и Борислав Гуцанов .

Нинова дефинира призовките като " невиждани ", уточнявайки, че държавното обвиняване за пръв път се занимава с вътрешно-партийни въпроси. Според нея обвинителите желаят " от орг. секретаря и зам.-председателя на контролния съвет да се явят на разпит, с цел да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на Българска социалистическа партия ".

По думите ѝ става въпрос за прокурорска инспекция по сигнал на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Кирил Добрев . В края на предходната година той беше изключен от управлението на партията, само че след това съдът анулира това решение на Националния съвет на левицата.

Нинова по този начин и не посочи какво е хипотетичното закононарушение, което е предмет на формираната провекра, само че заявява, че нито тя, нито съпартийците ѝ ще се явят непринудено на разпит.

Тя сподели още, че с призовките от държавното обвиняване се изисква от председателката на социалистите да даде запис и заверено копие на стенограма от съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, извършено на 28 август.

По този мотив Нинова съобщи, че няма да даде " нито лист " непринудено и посъветва прокуратурата да се достави със правосъдно позволение за претършуване и изземване, както и да разгласи призованите за наложително довеждане за разпит.

" Представители на Министерството на правораздаването да дойдат и да ни отведат наложително на разпит ", сподели тя.

По отношение на подателя на сигнала Кирил Добрев сега се явява на партийни събрания и даже се е изказвал два пъти. Той беше изключен от партията в края на предходната година, което докара до вътрешнопартиен спор. През лятото Върховният касационен съд (ВКС) върна Добрев в Националния съвет.

Нинова разкритикува основния прокурор Иван Гешев и назова прокуратурата " бухалка за неуместните ", обобщавайки, че " българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието ".

Свободна Европа потърси за коментар говорителката на основния прокурор Сийка Милева, само че тя сподели само, че сега ревизира случая и скоро държавното обвиняване ще излезе с позиция по тематиката.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР