Председателката демократ на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси

...
Председателката демократ на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Камарата на представителите гласува импийчмънт, Тръмп я обвини в опит за преврат

Председателката демократ на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси заяви, че долната камара на Конгреса ще гласоподава в сряда в пленарна зала по основанията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи ДПА. Пелоси прикани всички конгресмени демократи да участват на това съвещание.

" За жал обстоятелствата ясно демонстрират, че президентът е злоупотребил със служебното си състояние за своя персонална и политическа полза и че е попречил работата на Конгреса с настояването си да не му се търси сметка и да е над Конституцията и над американския народ. В Америка никой не е над закона ", се споделя в изказване на Пелоси.

Днес " Камарата на представителите ще реализира едно от най-сериозните пълномощия, които му дава Конституцията на Съединени американски щати и ще гласоподава за приемане на две учредения за импийчмънт на президента на Съединени американски щати ", добави тя.

Доналд Тръмп дефинира готвеното гласоподаване като опит за прелом.

" Вие омаловажихте значимостта на една доста грозна дума - импийчмънт ", написа Тръмп в писмо от 6 страници до председателката демократ на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР