Председателите на трите партии в Демократична България - Атанас Атанасов,

...
Председателите на трите партии в Демократична България - Атанас Атанасов,
Коментари Харесай

„Демократична България“ се срещна с ГЕРБ

Председателите на трите партии в " Демократична България " - Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Панев. Снимка: Българска телеграфна агенция
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС се срещна с групата на „ Демократична България “. В началото на срещата Десислава Атанасова, ръководител на ПГ ГЕРБ-СДС, съобщи, че чака спор или начални стъпки за търсене на конституционно болшинство и попълване на квотата в Конституционния съд и Висшия правосъден съвет и основен контрольор в Инспектората на Висш съдебен съвет.

„ С вас нямаме червени линии и към този момент демонстрирахме болшинства по тематиките – еврозона, оръжие и военнотехническа помощ за Украйна, решенията, свързани с енергетиката, План за възобновяване и резистентност и решенията, с които задължихме Министерският съвет да внесе всички нужни законодателни оферти, както и по тематиката със закупуване на вторите осем самолета F-16 Block 70 “, сподели Атанасова.

Христо Иванов, ръководител на ПГ „ Демократична България “, съобщи, че без значение от това, че не се обрисува ясна формула за сформиране на кабинет даже оттатък първия мандат, е значимо да се водят диалози и да се търсят допирни точки, без значение от съществуващите разлики, с цел да могат да се придвижат избрани национални цели напред, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ние не виждаме опция да подкрепим първия мандат, само че това не ни пречи по поредност от тематики да работим дружно “, съобщи Иванов. По думите му това е част от напъните за нормализация на българската политика.

Иванов разяснява, че правосъдната промяна и антикорупционните старания са фундаментална причина за цялостната нормализация на политическия разговор в България. „ Нашата диагноза е, че политическата рецесия се свежда до такива равнища на съмнение, които не разрешават да се води естествен диалог като този “, добави той.

„ Фундаментален аршин, през който ние ще оценяваме опцията да дадем поддръжка за държавно управление и въобще нашето политическо позициониране и отношение с другите политически сили, е отношението към правосъдната промяна и битката с корупцията, точно като битка за определяне на господство на закона, а не като битка за наказване на едни или други “, сподели Христо Иванов.

Владислав Панев от Демократична България пък разяснява във Facebook, че на срещата с ГЕРБ Демократична България са търсели „ поддръжка за съответни ограничения в енергетиката и други браншове, които да обезпечат конкурентост на стопанската система, тъй като това е единствения метод за неинфлационен растеж на приходите “.

„ Другото значимо е пакт против предизборния популизъм, който рискува да задлъжни бъдещите генерации поради малоумен ПР “, написа още Панев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР