Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел

...
Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел
Коментари Харесай

Брюксел направи още една крачка съм Брекзит

Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен подписаха рано тази заран съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Двамата оповестиха новината в профилите си в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Нещата неизбежно ще се трансформират, само че резервираме другарството си ", декларира Мишел. "Нямам самообладание да стартираме да пишем тази нова страница ", добавя той. Фон дер Лайен отбелязва само, че с днешното деяние се открива пътят за одобряване на съглашението от Европейския парламент.

Екологичен потенциал даде авансово утвърждение на съглашението за Брекзит

Снощи комисията по конституционни въпроси на Екологичен потенциал даде позитивно мнение за одобрение на съглашението. Предстои на 29 януари от 18.00 ч. централноевропейско време (19 българско) Екологичен потенциал да гласоподава на съвещание в Брюксел окончателното одобряване на текста.

До 31 януари остава Европейският съвет с квалифицирано болшинство също да вземе позитивно решение, с цел да може от среднощ на 1 февруари централноевропейско време Англия да не бъде повече част от Европейски Съюз, както изиска болшинството от английските жители.

Британската кралица утвърди законопроекта за Брекзит
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР