Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел

...
Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел
Коментари Харесай

Брюксел очаква преговорите с Лондон за бъдещите отношения да приключат до 1 година

Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен показаха през днешния ден вяра договарянията за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия да бъдат приключени до края на идната година.
Не целим приключването на бъдещите договаряния в този период непременно. Първата нужна стъпка в този момент е английският парламент да утвърди постигнатото съглашение за отдръпване, разясни Мишел. Очакваме Народното събрание в Лондон да се произнесе допустимо най-скоро, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.
По неговите думи Европейски Съюз ще се стреми към продължение на прозрачността в договарянията, като означи нуждата от опазване на единството в Общността. Надяваме се да запазим мощната стратегическа връзка с Англия, сподели Мишел и дефинира успеха на английския министър председател Борис Джонсън във вчерашните избори като " ясна ".
Фон дер Лайен добави, че Европейски Съюз ще се стреми да контракти отсега нататък безмитният режим с Лондон да се резервира, като означи значимостта страните да договарят равнопоставено. По нейните думи се чака английският парламент да се произнесе по съглашението за отдръпване до края на януари, като в същия период Европейски Съюз ще приготви рамката на договарянията за бъдещите връзки.
Готови сме за идната стъпка, желаеме връзките на Европейски Съюз с Англия да останат допустимо най-близки. Това не е краят, а началото на отлични бъдещи съседски връзки, сподели ръководителят на Европейска комисия. По нейните думи Англия и Европейски Съюз са изправени пред доста общи провокации, за чието решение споделят общи ползи, подходи и полезности. Фон дер Лайен изрази упованието двете страни да подходят към идните договаряния зряло, в дух на добросъседство и да реализират допустимо най-вече договорености до края на идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР